teisipäev, 3. mai 2016

10.-12. päev peale operatsiooni

Peale eelmist postitust keeras Archie õhtul väheke ära. Kuna vähese liikumise tõttu on energiavarud suured, siis sai ta aias jalutades teda piirava kaelarihma peale pahaseks ja nii saime temaga üksjagu maadelda. Muudkui haaras rihmast ja minu riietest hammastega (mitte küll kõvasti), et vabadusse pääseda. Või oli see tema jaoks mäng? No igatahes olen ma temast üle ja lõpuks asi lahenes ja nõustuti edasi käima. (Talle ei meeldi ka, kui kaelarihmast teda kinni hoitakse, kui ta kuhugi või kellegi juurde kohe väga-väga minna tahab. Siis kukub samuti maadlema ja pusklema. Sellise käitumise likvideerimisega, nagu ka hüppamisega, peame veel vaeva nägema.) Eks selle maadlemisega tegi ta endale veidi liiga ka, sest pärast oli longe jalas. Järgmisel päeval õnneks enam ei longanud nii.
Haav 02.05.2016
Haav näeb 11. post-op päeval välja selline nagu pildil. Mingid kohad on veel roosakad, kuid alumine osa on juba päris hea väljanägemisega. Kontrolli lähme 5. mail, mil möödub 14 päeva operatsioonist. Vahepeal olen haava ka Aseptiga puhastanud. 
Torbikut kaelast ära veel võtta ei saa, kuna siis on kohe üks suur lakkumine. Arvatavasti jätan ka peale niitide eemaldamist torbiku veel kaela (kui toas vabalt ringi liigub), kuna see distsiplineerib teda ja ei hakka toas hullu panema. Sest hetkel kui torbik ära võtta, läheb kohe mölluks ja mängimiseks...
Liikumine 11. päeval näeb välja juba täitsa nitsevoo. Jalg küll veidi tudiseb all ja on pehmeke, kuid koera ennast see ei häiri. Väike video ka selle kohta. Vahest harva käib torbikuga õues, kuid enamusel kordadel võtan selle siiski ära, et saaks rohkem nuuskida. Muideks, see tõug kõnnibki niimoodi taarudes ;)



Kaheksad ümber koonuste

Alustasime vaikselt ka teistmoodi taastusraviga ehk hakkasime "kaheksaid käima". 11. päeval tegime ühe korra 10 kordusega, täna tuleb juba 2 x 10 kordust päeva jooksul. Kuna hommikul väljas muru märg, siis sai toas tehtud, muidu aga õues murul ikka. Harjutuse ajaks käib torbik loomulikult peast ära, et koeral mugavam oleks!
Vaatame, mida arst kontrollis räägib. Kui kõik ok, siis ehk saab kolmandal nädalal juba ka aiast välja nuuskima minna, kuna füsioplaani järgi peaks siis juba 15-20 minutit aeglast käimist korraga tegema (ja seda 3-4 korda päevas). Kuna Archie kasutab jalga juba esimesest päevast alates (NB! mõni koer ei pane jalga nädal-kaks maha), siis ei tohiks ehk piiranguid tulla. Kui just oma hüppamistega midagi ära rikkunud ei ole... sest päeva jooksul tuleb neid kahel jalal olemisi ikka mitmeid kordi kokku :'(

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar