laupäev, 30. aprill 2016

6.-9. päev peale operatsiooni

Koma
Tänaseks on turse kannalt põhimõtteliselt kadunud ja haige jalg hakkab teise jala mõõte võtma. Jalg liigub täies ulatuses nii sirgu kui ka kõveraks. Archie lamab, istub, lösutab ja on "koma" täitsa vabalt juba. Lamades on siiski lemmikasendiks haige jalg taha sirgu lükata. Eks nii on mugavam.
Ringi kõnnib samuti vabalt, toetub ikka väga suures osas juba opitud jalale (mitte küll 100%). Päeva jooksul saab ta oma 5-10 minutilisi kõndimisi vähemalt 4-5 korral, kui mitte rohkemgi: kas siis aias kõnnime edasi-tagasi ja ringiratast või kõnnib ta toas minu ja elutoa ukse vahet, et maja peale kondama ja õue saada. Kui aus olla, siis see tema toas edasi-tagasi kõndimine (ja sealjuures vingumine, et millal sa juba tuled) ajab vahepeal juba närvi :D Seega mõni päev on ta rohkem puuris. Üleeile oli ta vabatahtlikult terve päeva pesas ja magas päeva maha (v.a. pissi- ja söögipausid).
Toas üritab ka ikka aeg-ajalt oma "kujuteldavate sõpradega" mängida ning õues lühikese rihma otsas olles tahab spurtima hakata. Ja tihti ka peale häda nr 2 tegemist kaabitakse muru-muld peale ja pannakse spurtides minema. Õnneks jääb spurt lühikeseks, kuna mina olen ju teises rihma otsas.
Täna hommikul jäi mul elutoa uks lukustamata ja Archie tegi selle ise lahti ning tormas tulistjalu trepist alla välisukse poole :/ No õnneks oli trepist alla ja mitte üles, ütlen ma selle peale! Suurem koormus alla minnes on esialgadel ja tagumised on alla tormamisel suhtkoht lihtsalt õhus. Kuid pissihäda tal nüüd nii suur küll ei olnud, et niimoodi tormama oleks pidanud. Eks see ikka see kevad ole, mis õue kutsub ja millest ta kahjuks täiel rinnal veel osa võtta ei saa. 
Mitte ühtegi ust ei tohi jätta kahe silma vahele ja koer peab ka kogu aeg silma all olema, et jama ei korraldaks! Sest kuidas sa teed koerale selgeks, et "kuule, sul on 1400 EUR jala sees ja kui sa selle ära rikud, siis parandamise ruumi seal enam ei ole ja oled eluks ajaks sant", eksole! Jah, selle TTA-versiooni puhul on see miinuseks, et kui midagi jamast läheb, siis ongi kööga.
Antibiootikume (Synulox) sai ta 5 päeva ja valuvaigisti/põletikuvastane rohi (Previcox) on kokku 14 päeva peal. Haavast tuleb veel lümfi ja koht, kus õmblused on veidi harvemad, on natuke veel punnis. Kuid muidu on suht tip-top juba (võrreldes sellega, mis enne oli). Haava ülemine osa on natuke roosakas, kuid eks see osa saab kõige rohkem vastu kõhtu hõõrumist ja ära aetud karvad ka vaikselt kasvavad ja torgivad. Jääd rohkem peale pole pannud, kuid igapäevaselt mudin paar korda ikka vaikselt läbi.
Haav 30.04.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar