teisipäev, 26. aprill 2016

3.-5. päev peale operatsiooni

24.04.2016 kolmas opijärgne päev. Täna tuleb haavast juba palju vähem vedelikku ja seega marlit peale ei pane. Vahepeal (eriti peale suuremat liikumist või ringutamist) iman ainult salvrätiga puhtamaks. Haav ise näeb välja selline nagu pildil, seega suhteliselt ilus juba.
Jalale toetub väga hästi, kuid õmbluse niidid näivad segavat/torkivat ja seega teeb vahepeal imelikke liigutusi jalaga.
Kuna ta on meil saabumisest alates hüpikkoer olnud ja pidevalt kahel jalal (õnneks seda on kuue kuuga, mis ta meie juures olnud on, siiski vähemaks jäänud), siis kipub ka nüüd ikka kahele jalale üles tõusma (et uksi avada jne). Ja seda mitmed korrad päeva jooksul :( Selline tunne, et võta valuvaigisti pealt maha, et hullu ei paneks! Vahepeal panen ta puuri ja aeg-ajalt on ta rihma otsas minu kõrval pesas. See talle kohe üldse ei meeldi muidugi.
Täna lasi kenasti ka juba massaaži teha ja seega sai nii hommikul kui ka õhtul kogu kehale ja haigele jäsemele 15 min kerget mudimist. Õhtul jäi muidugi norinal selle peale magama. Samuti jääkott jäsemele/haavale 4x päevas.


25.04.2016 neljas opijärgne päev. Näha, et Archiel hakkab juba igav niisama passides. Kaua sa ikka lesid ja magad, tahaks pigem õue, mis siis, et häda otseselt pole. Aias jalutan temaga päeva jooksul ikka oma 4x edasi-tagasi, nii 5-10 minutit korraga (nuuskimispausidega). Kipub täiega tirima, sest ümberringi on nii palju lõhnasid (pidevalt nuusib õhku, emaseid ka ümbruskonnas üksjagu).
Jalale toetub juba täiega, longe suht väike. Vedelik haavast minimaalne ja seda tuleb peamiselt ikka peale suuremat liikumist/ringutamist ainult.
Füsioks ikka massaaž ja täna lasi pikemalt ka PROMi (passive range of motion) teha, nii 10 kordust järjest. Eile sai ainult kuni viis kordust teha. Lisaks ikka jää.
Jalg on enam-vähem, st paistetus mitte enam nii suur, aga kannaosa on ikka veel paistes. On tunda, et pehmekude on vedelikku täis. 
Pildil üks solvunud koer, kes ei saa aru, miks tal on toas rihm kaelas ja torbik ka.


26.04.2016 viies opijärgne päev. Tänasest kuivtoidu peal tagasi, seega kõht kogu aeg koeral tühi (konservi kogus on ju kaalult kordades suurem kui kuivtoidu kogus). Saab küülikukõrvasid vahepalaks närida.
Mänguasjad pidin kõik kokku korjama ja ära panema, sest muidu teeks ta mängimisega endale viga. Täna on mängutuju ikka täiega tagasi. Lisaks tahaks ta õues suure hurraaga ringi kapata... Seega täna siis rihmas jälle suurema osa ajast, et endale liiga ei teeks.
Hommikul jalga väga katsuda ei lasknud, seega ei hakanud PROMiga pushima. Muidu aga ikka jalutamised rihma otsas, massaaž ja jää.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar