kolmapäev, 18. mai 2016

22. - 27. päev peale operatsiooni

Kui eelmises postituses oli juba suur hurraa, et nii hästi läheb, siis sel korral ei ole enam nii rõõmsad toonid. 14.05. hommikul sai kenasti 20-minutiline tiir tehtud, kuid... Lõunast alates hakkas Archie jalga hoidma. Nädala jagu oli ilma valuvaigistita kõik kenasti ok, ei mingit jala hoidmist ega suuremat longet ja nüüd siis sedasi. Ta oli sel päeval 2-3 h ilma minuta kodus ja ronis diivanile, ju sellega tegi endale viga. Või kes teab, mida ta siin üldse tegi. Tavaliselt magab ukse ees sel ajal, kui mind ei ole ja ootab, kuid eks ma ise ka süüdi, et teda selleks ajaks puuri ei pannud. :'(
Jala hoidmine jätkus ja otsustasin ikkagi valuvaigisti talle muretseda. 17.05. käisin kliinikus valuvaigisteid toomas. Sai 10 tabletti, seega kümme päeva valuvaba ja saab vaikselt ikka harjutusi edasi teha. Muidu andsin paar päeva Archiele puhkust, sest kes ikka valuga end liigutada tahab. 
Koormust tõmban muidugi jälle väiksemaks, et jalale mitte rohkem liiga teha. Ehk siis plaanis on jalutamised kuni 15 minutit ja üleastumised, et ta jalga kõverdaks. Tasakaalu harjutamiseks ja jala paremaks kasutusele võtmiseks on veel nö nügimised külgedele ja küljele astumised. Edasi katsetame ikka ka istu-püsti harjutamist. Seda siis kõrgemale alusele istumisega (füsioterapeut soovitas), et koeral esialgu mugavam põlve kõverdada oleks. Oi, see on ka selline trikitamine ja vajab kannatlikku meelt. Käskluse "istu" peale viskas ta muidu alati kas pikali või lösutas niisama (nagu pildil).
Videos väike näide üle astumistest, mis tulevad kenasti välja ehk siis kõverdab ilusasti põlve ja puha.


No ja muidugi on elu nüüd kraevaba. Oi kui mõnus tal jälle olla on. Saab oma vidinaid närida ;)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar