neljapäev, 26. mai 2016

28. - 35. päev peale operatsiooni

Valuvaigistiga on elu ikka ilus küll. Täna hommikul sai Archie viimase tableti, eks näis, kuidas homsest alates lood on, et kas tuleb lonkamine ja jala hoidmine tagasi või mitte. 2. juunil lähme dr. Lasni juurde kontrolli ka.
Haav on kenasti kokku kasvanud, karvkatte taastumine võtab aga ikka kõvasti veel aega. Selle kuu ajaga on ikka megavähe tagasi kasvanud. Seega saab koer "ruuduke" edasi olla :D
Jalutuskäigud on toredad, kuna saab juba pikemaid ringe teha, ümaralt 20-30 minutiga käib päris pika maa maha. Umbes pool ajast teen veidi kiiremat kõndi, et Archie traaviks ja ülejäänud aja saab ta nuuskida ja end vabalt tunda. Ahjaa, jalutamiste ajal on kasutusel nii kaela- kui ka koonurihm. Viimane siis takistab suuremat rapsimist ja tirimist, milles ta on suurmeister, eriti kui teisi koeri või kasse näeb, kelle juurde lihtsalt PEAB saama, sest nad on ju niiiiii huvitavad. Kodust välja minnes on koonurihm kindlasti peal, kuid koju tulemise ajaks on suuremad rapsimised rapsitud ning tavaliselt võtan koonurihma ära või siis ühendan jalutusrihma küljest lahti. Ehk kunagi tulevikus saab päris ilma juba hakkama :)
Vahepeal oli meil rannas väike intsident ka, nimelt on rannas nüüd ju Urban Cows projekt ja karjused igale poole tõmmatud. Archie muidugi läks ninaga kogemata pihta ning kohe tuli selline elu sisse, et anna olla. Samm oli kepsakam kui ei kunagi varem. Aga ega sellest ju ei õpitud. Täna läks kõrvaga pihta, kuid õnneks sirakat ei saanud (kas tänu karvadele või siis ei olnud selles osas veel elektrit sees).
Kaheksaid teeme kenasti edasi, "postide" vahemaa tõmbasin veidi koomamale, nii et ise ei pea enam kaasa käima, vaid saab kenasti maius nina ees ja ise paigal seistes, teda seal postide vahel tiirutada. Üleastumisteks ostsin juurde ühe tõkete komplekti, et saaks rohkem samme korraga teha. Kõige alumine kõrgus on 8 cm, mis tundub ok olevat, kuid järgmine kõrgus, 14,5 cm on kohati veel kõrge. Värske jalaga teeb selle küll ära, kuid õhtul pole mõtet proovida, sest jalg tönts ja laiskus ka juba peal. Samuti on hea pikemas rohus kõndida, see paneb ka jalga rohkem tõstma.


Lisasin harjutustesse ka tasakaalupadja, millega saab pea kõiki lihaseid treenida. Proovige ise sellisel padjal niimoodi edasi-tagasi kõikuda ja te tunnetate lihaseid, millest te üldse teadlikudki polnud. Hetkel siis lihtsalt selline harjutus nagu videos näha on. Maius nina ees üles ja alla ja paremale ja vasemale.



Ujumist tahaks ka treeningplaani lisada, kuid ega see nii lihtne olegi. Proovisime jõge, kuid vabatahtlikult ujuma ei mindud, käidi ainult kõhuni vees ja tagasi. Uus kogemus ja piisavalt müra oli ka, sest esiteks liiklusmüraga silla all ning lisaks sõitis jõel kaater, mis tekitas suuremaid laineid, mis koera ära ehmatasid. Eks peame seda veel harjutama ja mingi hea koha leidma, kus koertega võib käia ja vesi väga must ei oleks. Merre väga ei kisu, sest siis koer haiseb pärast vastikult (täna just lugesin, et meie rannas kolibakter ka veel normist kõrgem). Alternatiiviks oleks ka karjäär või koju suur bassein osta. Ise eelistaksin viimast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar